У Мінсоцполітики повідомили, коли буде проведено перерахунок пенсій українських військових — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Мінсоцполітики повідомили, коли буде проведено перерахунок пенсій українських військових

Казна та Політика
491
Перерахунок пенсій військовослужбовців буде проведено з 1 січня 2018 року, навіть якщо закон про це буде прийнято пізніше, повідомляє прес-служба Міністерства соціальної політики України.
“Незалежно від того, коли Верховна Рада прийме цей закон, перерахунок пенсій розпочнеться з першого січня 2018 – в самому законі прописана норма, якою встановлюється перерахунок саме з цієї дати”, – сказав міністр соціальної політики України Андрій Рева.
За його словами, в результаті осучаснення пенсії підвищаться для кожного індивідуально в залежності від стажу та розміру грошового забезпечення, але середнє підвищення складе 1,5 тис. грн.
Як повідомлялося, 3 жовтня Верховна Рада прийняла пенсійну реформу, яка передбачає проведення осучаснення пенсій з жовтня і підвищення мінімального страхового стажу для виходу на пенсію з 15 до 25 років з 1 січня 2018 року.
Відповідно до закону, Рада доручила уряду до 1 листопада 2017 року підготувати і подати на розгляд парламенту законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо перерахунку пенсій військовослужбовців з урахуванням оновленого грошового забезпечення. При цьому, згідно з інформацією на сайті парламенту, станом на ранок 14 листопада даний законопроект зареєстрований не був.
Водночас, 15 грудня прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що Кабінет міністрів вніс проект закону про перерахунок пенсій військових до Ради національної безпеки і оборони України.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас