Біткойн завжди буде нішевим продуктом для гіків - економіст — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Біткойн завжди буде нішевим продуктом для гіків - економіст

Фінтех і Картки
2095
Головний економіст голландського банку ING впевнений, що біткойн ніколи не стане популярним серед мас. Цікавитися криптовалютою будуть тільки «техногікі», а також алармісти, яких турбує інфляція і питання приватності. Головна причина непопулярності криптовалюти, на думку експерта, — це висока волатильність.
Новини про запуск ф’ючерсів на біткойни підігріли курс криптовалюти: у грудні BTC вперше подолав позначку в $20 000, проте на даний момент ціна криптовалюти нижча ніж $18 000. Волатильність — основна проблема біткойна, упевнений головний економіст голландського банку ING Теуніс Бросенс. Експерт опублікував аналітичний звіт, в якому дав біткойну критичну оцінку від імені банку.
«Одного разу, коли хвиля хайпу спаде, біткойн знову стане нішевим продуктом, яким він був на початку свого існування. Користуватися ним будуть техногікі, люди, які переймаються своєю приватністю, а також ті, хто боїться (гіпер)інфляції традиційних валют. До користувачів потраплять і ті, хто хоче обійти банківську систему з ідеологічних чи злочинних міркувань», — пише Бросенс.
В цьому питанні економіст збігається з поглядами з головою JPMorgan Джеймі Даймоном, який у вересні назвав біткойн валютою наркоторговців і вбивць. Бросенс налаштований не так радикально, але при цьому він переконаний, що біткойну нема чого запропонувати широкій аудиторії. Сама суть криптовалюти робить її недоступною для мас, вважає експерт.
Але головна проблема полягає у відсутності стабільності. «Розклад, при якому сьогодні за одну суму ти купиш великий латте, а завтра за ту ж суму маленький еспресо, мало кого влаштовує», — цитує Бросенса CoinDesk.
Як і більшість експертів, економіст ING підкреслює, що критикує криптовалюти, але не технологію блокчейна, що лежить у їх основі: «Блокчейн забезпечить прогрес у багатьох сферах — від охорони здоров’я до нотаріальних послуг та виборів, так що хай живе блокчейн».
Багато економістів і фінансисти визнають, що біткойн неспроможний як валюта. Нещодавно міністр фінансів Японії заявив, що BTC поки що не заслуговує довіри і ще не утвердився як валюта.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас