Boeing представила безпілотний повітряний танкер — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Boeing представила безпілотний повітряний танкер

Технології&Авто
780
Аерокосмічна корпорація представила безпілотний літак, призначений для забезпечення авіації ВМС США можливістю дозаправки в повітрі. Особливо затребуваним повітряний танкер стане для винищувачів на авіаносцях, пише New Atlas.
Безпілотна авіаційна система Boeing MQ-25 розширює бойовий діапазон військових літаків F/A-18 Super Hornet, EA-18G Growler і F-35C. Танкер Boeing може бути запущений в повітря за допомогою катапульти або літака-перевізника. Творці передбачили функцію складання крил, що робить танкер зручним для використання на палубі авіаносця і компактного зберігання в ангарі.
«Boeing вже майже 90 років виробляє військово-морські літаки для ВМС США, – говорить Дон Гаддіс, адмірал у відставці, який очолює програму системи дозаправки в компанії Boeing Phantom Works. – Наш досвід дає нам впевненість в нашому підході. Ми будемо готові до льотних випробувань, коли буде укладено контракт на розробку».
Проект MQ-25 є продовженням програми ВМФ США (UCLASS), метою якої було вивчення можливості створення нових безпілотних розвідувальних і ударних літаків. У лютому 2016 року Пентагон вирішив відкласти бойової проект і перетворити безпілотник на танкер з функціями розвідника.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас