Кабмін вирішив зобов'язати всіх підприємців завести офіційну електронну пошту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін вирішив зобов'язати всіх підприємців завести офіційну електронну пошту

Казна та Політика
4468
Кабінет міністрів України схвалив законопроект, згідно з яким українські підприємці повинні задекларувати офіційну електронну адресу для взаємодії з держорганами, судами та іншими органами влади і підтримувати її до закриття.
Відповідне рішення уряд ухвалив на засіданні 20 грудня, передає агентство Інтерфакс-Україна.
Згідно з документом, офіційну адресу електронної пошти суб’єкти господарської діяльності повинні вказувати при реєстрації.
Так, офіційною електронною адресою є адреса електронної пошти юрособи та фізособи-підприємця, яка використовується для офіційного листування в електронному вигляді і є незмінною до внесення запису про держреєстрацію зупинки діяльності відповідного юрособи/фізособи-підприємця.
Листи, що надійшли на таку адресу, вважаються надісланими офіційно і не вимагають додаткового документального підтвердження, йдеться в проекті.
Відповідно до документа, присвоєння офіційної електронної адреси здійснюється одночасно з держреєстрацією юрособи або придбання фізособою статусу підприємця. У момент припинення діяльності здійснюється архівування та збереження таких адрес з відповідними листами і повідомленнями.
Кабмін розраховує, що ця норма набуде чинності з 1 січня 2019 року, і пропонує дати один місяць вже зареєстрованим в держреєстрі на декларування офіційної електронної адреси.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас