Російський олігарх недоплатив в Україні 800 мільйонів податків - ДФС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Російський олігарх недоплатив в Україні 800 мільйонів податків - ДФС

Казна та Політика
826
В результаті проведеної перевірки на Запорізькому алюмінієвому комбінаті ДФС донарахувала майже 800 мільйонів гривень податків.
Про це повідомляє Офіс великих платників податків ДФС.
Зараз відповідне рішення має бути прийнято судом першої інстанції, куди Вищим адміністративним судом України зазначену справу ЗАлК було направлено на новий розгляд.
Суть справи полягає в тому, що колишній потужний український виробник алюмінію ПАТ “Запорізький алюмінієвий комбінат” протягом тривалого часу систематично використовував схеми мінімізації податкових зобов’язань та ухилення від оподаткування.
В останні роки виробничої активності (2009 – 2012 роки) комбінат постійно продавав свою продукцію за ціною, нижчою за собівартість, що зумовило не тільки заниження об’єкта оподаткування податком на прибуток, але і виникнення необґрунтованих підстав для відшкодування з бюджету податку на додану вартість.
Як повідомили в Запорізькому управлінні Офісу великих платників податків ДФС, вже є позитивна судова практика в аналогічних справах саме з ВАТ “ЗАлК”, де суди зазначають відсутність економічних підстав для систематичної реалізації продукції за ціною нижче собівартості.
Підприємство не надало фактичних даних на підтвердження відповідності застосованої ціни на спірну металопродукцію об’єктивним ринковим чинникам.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас