Facebook буде повідомляти користувачів про нові фото з ними — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Facebook буде повідомляти користувачів про нові фото з ними

Технології&Авто
201
Компанія Facebook анонсувала новий опціональний інструмент для захисту особи користувачів соцмережі.
Інструмент цей працює на основі технології розпізнавання облич. З його допомогою користувачі зможуть дізнаватися про кожну опубліковану в соцмережі фотографію, на якій вони зображені. Уточнимо, що система дозволить отримувати повідомлення навіть про ті фотографії, на яких користувача не відзначили.
Користувач, якого система Facebook впізнає на знімку, зможе відзначити себе сам, проігнорувати повідомлення соцмережі або вказати, що на знімку не він. Також можна буде звернутися до автора публікації з вимогою видалити зображення.
Новий алгоритм дозволить ефективніше боротися з таким негативним явищем, як викрадення особи. Якщо хтось спробує видати себе за іншу людину, поставивши на аватар чуже фото, то система повинна виявити самозванця і повідомити про це того, чию особу намагаються вкрасти. Крім того, як зазначають розробники, завдяки інструменту текстового супроводу фото слабозорі зможуть дізнаватися про зображених там людей.
Єдине обмеження – функція не працює з фотографіями, захищеними налаштуваннями приватності. Тобто, користувач не отримає жодних повідомлень про фотографію з ним, опубліковану сторонньою людиною і закритою налаштуваннями приватності.
Найближчим часом функція стане доступною в більшості частин світу, крім Канади та ЄС. Там технологію впровадять трохи пізніше.
При бажанні функцію розпізнавання облич на фотографіях можна буде відключити в налаштуваннях соцмережі.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас