В Україні створили Фонд енергоефективності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні створили Фонд енергоефективності

Енергетика
360
Кабінет міністрів створив державну установу “Фонд енергоефективності”. Відповідне рішення було прийнято на засіданні уряду в середу.
“Сьогодні затвердимо довгоочікуваний статут, довгоочікуваний документ, до якого ми йшли весь 2017 рік, створювали законодавство, працювали з міжнародними партнерами, в тому числі велику підтримку отримували від українського парламенту, – Фонд енергоефективності”, – сказав прем’єр-міністр Володимир Гройсман.
За його словами, на фінансування фонду в 2018 році в держбюджеті передбачено майже 2 млрд гривень.
Відповідно до закону “Про Фонд енергоефективності”, установа повинна підтримувати впровадження інструментів стимулювання і проведення заходів щодо підвищення рівня енергетичної ефективності будівель та енергозбереження, в тому числі в житловому секторі.
Фонд може отримувати від урядів, агентств і установ іноземних держав, а також від міжнародних фінансових організацій внески та допомогу в безкоштовній формі або іншим способом на підставі відповідного договору.
Фонд повинен забезпечувати незалежний і прозорий окремий облік таких внесків та допомоги відповідно до законодавства України.
Нагадаємо, що в липні президент Петро Порошенко підписав закон “Про Фонд енергоефективності”.
Віце-прем’єр-міністр України Геннадій Зубко в своїй статті для ZN.UA писав, що українські сім’ї, які скористаються програмою створюваного в Україні Фонду енергоефективності за теплової модернізації житлових будинків, в перспективі зможуть економити на опаленні і гарячій воді до 60% коштів.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас