В Україні запровадять єдину систему фінзвітності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні запровадять єдину систему фінзвітності

Казна та Політика
2617
Єдина Система фінансової звітності буде впроваджена для фінансового ринку.
Відповідний Меморандум про взаєморозуміння щодо розробки та впровадження Системи фінансової звітності (надання звітності у форматі XBRL) підписали голови Мінфіну, НБУ, НКЦПФР та Нацкомфінпослуг.
“Основні завдання регуляторів – впровадження в Україні нової Системи фінансової звітності, яка дозволить здійснювати прийом, обробку, перевірку і розкриття фінансової звітності підприємств в єдиному електронному форматі”, – йдеться в повідомленні.
Основою для роботи Системи стане стандарт XBRL. Система буде пропонувати єдиний стандарт звітності залежно від видів діяльності компаній і буде обладнана єдиним вікном для її подання.
Передбачається, що запуск відбудеться в 2019 році, оскільки згідно із законом “Про бухгалтерський облік та фінансову звітність” підприємства, які представляють суспільний інтерес, повинні складати і подавати фінансову звітність органам держвлади за міжнародними стандартами в єдиному електронному форматі саме за 2019 рік.
Нова Система фінансової звітності буде впроваджуватися на базі НКЦПФР.
Згідно із законодавством, подавати фінансову звітність у рамках нової Системи будуть підприємства, що становлять суспільний інтерес: емітенти, цінні папери яких допущені до біржових торгів; банки; страховики; недержавні пенсійні фонди; інші фінансові установи і підприємства, які належать до великих підприємств.
При цьому до переліку таких підприємств не були включені професійні учасники фондового ринку.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас