ТОП-20 країн Європи за обсягами продажів автомобілів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ТОП-20 країн Європи за обсягами продажів автомобілів

Світ
1958
Автомобільний ринок Європи на підйомі: за перші 11 місяців 2017 року продажі нових авто зросли на 4,1%. Такими є дані Європейської асоціації виробників автомобілів (ACEA).
У січні-листопаді в Європейському Союзі було продано понад 14 млн машин. Найбільшим ринком збуту для світового автопрому стала Німеччина. За 11 місяців німці купили понад 3 млн автомобілів. Порівняно з минулим роком продажі зросли на 3%.
На другому місці за підсумками 11 місяців розмістилася велика Британія з показником 2,4 млн авто. Останнім часом британський авторинок постійно скорочується: продажі падають вже кілька місяців поспіль. У січні-листопаді попит скоротився на 5%.
Поки що за підсумками півріччя британцям вдається утримуватися на другій позиції. Але в травні в списку найбільших авторинків Європи країна вже опускалася на четверте місце.
Третє місце займає Франція, яка майже досягла позначки в 2 млн автомобілів. З січня по листопад включно французький автомобільний ринок зріс на 5,3%.
У спину Франції дихає Італія, де у 2017 році встигли продати всього на кілька десятків тисяч автомобілів менше, ніж французи. За 11 місяців італійський авторинок зріс на 8,7%.
П’ятірку лідерів замикає Іспанія з показником, що перевалив за позначку в мільйон автомобілів. У січні-листопаді іспанцям вдалося продати на 7,8% більше автомобілів, ніж за той же період минулого року.
ТОП-20 країн Європи за обсягами продажів автомобілів
За матеріалами:
CarDiagram
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас