У Києві модернізують завод «Енергія» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві модернізують завод «Енергія»

Фондовий ринок
743
У КМДА розраховують, що осучаснення підприємства обійдеться в 25 млн євро
У Києві на заводі «Енергія» планують впровадити сучасну систему хімічного очищення димових газів з досягненням європейських норм викидів забруднюючих речовин, — заявив мер столиці Віталій Кличко під час інспекції роботи сміттєспалювального підприємства.
Як передає прес-служба Київської міської державної адміністрації, Кличко нагадав, що завод «Енергія» — єдиний сміттєспалювальний завод в Україні, який розпочав роботу 30 років тому. Він додав, що зараз потужності підприємства дозволяють спалювати до 30% твердих побутових відходів, що утворюються в столиці.
«Зараз ми підійшли до модернізації заводу. Не секрет, що кияни скаржаться, що завод не відповідає сучасним нормам, забруднює атмосферу. Ми працюємо над тим, щоб замінити фільтри на заводі… обговорювали нову систему модернізації хімічної очистки викидів, які є продуктом діяльності заводу», — сказав він.
Саме тому, як пояснив голова КМДА, у планах міста вже у найближчі роки досягти європейських екологічних норм в роботі заводу. Він уточнив, що модернізацію заводу планують реалізувати до початку 2020 року.
Кличко також розповів, що в низці європейських міст сміттєспалювальні заводи знаходяться в центрі цих населених пунктів, не створюючи проблем жителям.
«Це означає, що рівень викидів не перевищує встановленої норми. На сьогодні, на жаль, норми, які є в Україні, суттєво відрізняються від європейських. І наше завдання — протягом двох років зробити все, щоб рівень викидів шкідливих речовин заводу «Енергія» відповідав європейським нормам», — запевнив градоначальник.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас