Ціни на нафту продовжують зростати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на нафту продовжують зростати

Енергетика
595
Світові ціни на нафту в середу вранці піднімаються, інвестори відіграють дані Американського інституту нафти (API) про більш значне в порівнянні з прогнозами зниження запасів сировини в США за підсумками минулого тижня, свідчать дані торгів.
Станом на 06.45 за Києвом вартість лютневих ф’ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent зросла на 0,13%, до 63,88 долара за барель, ціна лютневих ф’ючерсів на нафту марки WTI – на 0,28%, до 57,72 долара за барель.
Згідно з повідомленням API, запаси бензину в США за тиждень, що завершився 15 грудня, знизилися на 5,2 мільйона барелів, до 437,8 мільйона барелів. Експерти очікували зменшення показника лише на 3,8 мільйона барелів. Запаси бензину, повідомив API, при цьому зросли на 2 мільйони барелів, дистилятів – знизилися на 2,9 мільйона барелів. Запаси нафти на найбільшому в країні терміналі в Кушингу (Cushing) зросли всього на 70 тисяч барелів.
Вартість Brent як і раніше підтримується новинами про закриття трубопроводу Forties в Північному морі. Його робота була припинена в минулий понеділок, 11 грудня, у зв’язку з поломкою. Поставки нафти з Forties затримано як мінімум на два тижні.
У вівторок нафтохімічна компанія Ineos, що володіє нафтопроводом, повідомила, що незабаром будуть поставлені деталі, необхідні для ремонту трубопроводу. Forties забезпечує доставку нафти з 85 родовищ в Північному морі і зазвичай перекачує близько 450 тисяч барелів нафти на добу.
“З’явилися новини про те, що вироблені компоненти (ремонту – ред.) трубопроводу Forties вже в дорозі, але його відключення все ще позначається на ринку”, – цитує агентство Рейтер слова партнера в Again Capital Джона Кілдаффа (John Kilduff). Експерт додає, що цей фактор може вплинути на нафтові ціни і в новому році.
За матеріалами:
Прайм
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас