Airbus і Williams будуть разом працювати над висотним дроном — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Airbus і Williams будуть разом працювати над висотним дроном

Фондовий ринок
216
Williams Advanced Engineering є спін-аутом відомої гоночної команди Formula 1 — Williams. Протягом 14 років компанія розробляє надлегкі гнучкі матеріали, що допомагали їй перемагати в перегонах. Зокрема, Williams однією з перших почала використовувати вуглецеві матеріали для корпусу болідів, що знизило їх вагу на 40%. Компанія активно займається дослідженнями в галузі акумуляторів і є єдиним постачальником батарей для гонки FIA Formula E.
Тепер Williams об’єдналася з Airbus для роботи над програмою Zephyr High Altitude Pseudo-Satellite (HAPS) щодо створення висотного дрона, здатного завдяки сонячним батареям цілодобово літати на висоті 20 км — майже в два рази вище за «стелю» більшості магістральних авіалайнерів. Призначення Zephyr — забезпечення зв’язку і спостереження. Першим покупцем стане Міністерство оборони Великобританії.
«Ми раді працювати з [Airbus] в цьому проекті, і сподіваємося поділитися деякими нашими знаннями в галузі електрифікації, акумуляторних систем і передових легких матеріалів, а також вивчити їх величезний досвід в аерокосмічній промисловості», — говорить керуючий директор Williams Advanced Engineering Крейг Вілсон.
Facebook з другої спроби провела успішне льотне випробування апарата на сонячних батареях Aquila, розміром з «Боїнг». Цього разу обійшлося без пригод.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас