BP інвестувала $200 млн у сонячну енергетику — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

BP інвестувала $200 млн у сонячну енергетику

Енергетика
408
Компанія Lightsource ВР незабаром приступить до реалізації нових проектів в США, Індії, Європі і на Близькому Сході. Також вона найме 8000 осіб на роботу в сфері відновлюваної енергетики, в тому числі на вітрових електростанціях в США і на виробництві біопалива в Бразилії, пише Guardian.
BP заплатила $200 млн, щоб отримати 43% акцій найбільшої в Європі компанії-виробника сонячних панелей. Фірму перейменують на Lightsource ВР, і представники ВР отримають два місця в правлінні. Таким чином, BP знову повернулася в бізнес, який залишила 6 років тому, вважаючи його нерентабельним. Інвестиції в лондонську компанію Lightsource стали поворотним етапом для британської нафтової компанії, яка після ребрендингу в 2000 році стала називатися Beyond Petroleum, але через десять років згорнула всі свої ініціативи в галузі відновлювальної енергетики. «Ми щасливі знову працювати з сонячною енергією, але вже на принципово новому рівні», — заявив генеральний директор ВР Роберт Дадлі.
Причиною різкої зміни курсу стали небувалі темпи розвитку галузі, яка перейшла від створення сонячних панелей до будівництва сонячних електростанцій високої потужності. «У найближчі 20 років сонячна енергія складе 10% глобального енергоспоживання і буде збільшуватися приблизно на 15% щорічно», — розповів директор з відновлюваної енергетики ВР Дев Саньял.
За словами засновника Lightsource Ніка Бойла, багато компаній, які займаються розвитком сонячної енергетики, більше не залежать від державної підтримки та дотацій. Тепер вони можуть на рівних змагатися з іншими гравцями на ринку. Подекуди їм навіть вдається встановити більш низьку ціну за електрику, ніж пропонують конкуренти в особі газових або вугільних електростанцій. Lightsource ВР незабаром приступить до реалізації нових проектів в США, Індії, Європі і на Близькому Сході.
Незважаючи на те, що $200 млн — не найбільша сума з $15-17 млрд, які ВР витратила в цьому році, Саньял вважає це серйозною інвестицією. Тепер компанія найме 8000 осіб на роботу в сфері відновлюваної енергетики, в тому числі на вітрових електростанціях в США і на виробництві біопалива в Бразилії.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас