Кабмін суттєво підвищив поріг продажів без касового апарату — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін суттєво підвищив поріг продажів без касового апарату

Казна та Політика
3760
Кабінет міністрів України підвищив поріг річного обсягу розрахункових операцій з продажу товарів і послуг, які можна проводити без застосування реєстратора розрахункових операцій (РРО, касовий апарат).
Відповідна постанова з правками до постанови Кабміну від 23 серпня 2000 року №1336 була прийнята на засіданні уряду 18 грудня, передає агентство Інтерфакс-Україна.
Так, поріг річного обсягу операцій без касового апарату підвищений з 200 тис. грн до 500 тис. грн і з 75 тис. грн до 250 тис. грн в залежності від форми і умов здійснення діяльності на один структурний підрозділ суб’єкта господарської діяльності.
При цьому, згідно з пояснювальною запискою до проекту постанови, також постанова передбачає обов’язкове використання РРО при перевищенні річного доходу 1 млн грн незалежно від виду діяльності.
Дія документу поширюється на суб’єктів господарювання, які здійснюють роздрібну торгівлю підакцизними товарами, алкогольними напоями та тютюновими виробами, зазначив під час засідання перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов.
При цьому РРО стає обов’язковим для суб’єктів, які надають побутові послуги (крім тих, які надають їх на території сіл), послуги носильників з додаванням багажу на вокзалах і в портах, реалізують квитки державних лотерей.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас