Будівництво газопроводу від Киргизстану в Китай почнеться через два роки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Будівництво газопроводу від Киргизстану в Китай почнеться через два роки

Енергетика
273
Киргизія і Китай в кінці 2019 року планують розпочати будівництво газопроводу між країнами, який стане частиною четвертої гілки з транспортування туркменського газу в КНР, повідомили в прес-службі Держкомітету промисловості, енергетики та надрокористування Киргизії.
Питання будівництва гілки газопроводу обговорювалося на зустрічі голови держкомітету Уланбека Рискулова з генеральним директором компанії SINO-Pipeline International Company Limited Меном Фаньчуном.
“На зустрічі обговорювалися питання подальшої співпраці з будівництва газопроводу Киргизія – Китай. Сторони підтвердили свої наміри про прискорення реалізації проекту і надання допомоги у вирішенні виникаючих труднощів для взаємовигідного співробітництва”, – сказав представник комітету.
Він додав, що протяжність гілки складе 215 км, попередня вартість проекту становить $1,2 млрд, термін реалізації – 3 роки.
Передбачається, що четверта гілка магістрального газопроводу для транспортування туркменського газу в Китай пройде через територію Туркменії, Узбекистану, Таджикистану і Киргизії, газопровід буде прокладений по території південної Ошської області республіки.
Угоду про будівництво і експлуатацію газопроводу Киргизія – Китай було підписано у вересні 2013 року в ході державного візиту до Бішкеку глави КНР Сі Цзіньпіна. Будівництво мало початися в 2015 році і завершитися в 2017 році, але за рішенням китайської сторони реалізація проекту була на час відкладена.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас