Siemens поставить Росії ще три турбіни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Siemens поставить Росії ще три турбіни

Фондовий ринок
1527
Siemens підписав перший великий контракт з РФ після скандалу з турбінами, що опинилися в Криму. Компанія поставить три турбіни для електростанції в Нижньокамську.
Про це пише DW.com.
Німецький концерн Siemens 18 грудня підписав контракт на будівництво в Нижньокамську парогазової електростанції потужністю 495 МВт. Вартість угоди – 380 млн євро.
Контракт в Мюнхені підписали президент Siemens в Росії Дітріх Меллер і генеральний директор ПАТ “Нижнекамскнефтехим” (група компаній “Таїф”) Азат Бікмурзін в присутності заступника прем’єр-міністра Баварії Ільзе Айгнер, президента Татарстану Рустама Мінніханова і головного керуючого Siemens Джо Кезера.
Згідно з контрактом, Siemens поставить дві газові турбіни SGT5-2000Е і одну парову турбіну ST-600, а також обладнання для розподілу енергії. Субпідрядником виступить турецька будівельна компанія ENKA.
Очікується, що “Нижнекамскнефтехим” також укладе з Siemens сервісну угоду на 13 років.
Електростанція має бути запущена до травня 2021 року. Передбачається, що вона буде працювати на синтетичному газі – побічному продукті нафтохімічного виробництва компанії “Нижнекамскнефтехим”.

Довідка Finance.ua:

  • 6 липня в ЗМІ з’явилася інформація, що Росія в обхід санкцій здійснила поставку німецьких газових турбін Siemens до окупованого Криму.
  • У зв’язку з антиросійськими санкціями ЄС заборонив європейським компаніям поставляти енергетичні технології на територію Кримського півострова.
  • 11 липня німецький концерн Siemens подав позови проти причетних до постачання його турбін в окупований Крим.
  • 26 липня посли ЄС погодилися розширити антиросійські санкції через нелегальні поставки енергетичних технологій на територію окупованого Криму.
  • 15 вересня глава “Нафтогазу” Андрій Коболєв заявив, що Siemens припинила поставки обладнання в Україну, щоб зберегти контракти з Росією.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас