Нафта продовжує дорожчати через закриття трубопроводу Forties — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта продовжує дорожчати через закриття трубопроводу Forties

Енергетика
471
Світові ціни на нафту зростають у вівторок вранці, оскільки інвестори, як і раніше, реагують на призупинення роботи трубопроводу Forties в Північному морі, свідчать дані торгів.
Станом на 07.03 за Києвом вартість лютневих ф’ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent росла на 0,11% – до 63,48 долара за барель. Ціна лютневих ф’ючерсів на нафту марки WTI збільшувалася на 0,21%, до 57,34 долара за барель.
Новини про закриття північноморського трубопроводу Forties в Великобританії продовжують підтримувати світові ціни на нафту. Forties забезпечує доставку нафти з 85 родовищ в Північному морі і зазвичай перекачує близько 450 тисяч барелів нафти на добу. Видобуток на родовищі припинено через ремонт і триває вже більше тижня – з минулого понеділка.
“Закриття трубопроводу Forties буде й надалі підтримувати ціну нафти марки Brent”, – цитує агентство Рейтер старшого ринкового аналітика OANDA Джеффрі Халлі (Jeffrey Halley).
Стримують зростання нафтових цін дані управління енергетичної інформації (EIA) Міненерго США. За прогнозом відомства, видобуток сланцевої нафти в найбільших нафтогазовидобувних регіонах США в січні 2018 року зросте в порівнянні з груднем поточного року на 94 тисячі барелів на добу – до 6,408 мільйона барелів. На даний момент оцінка видобутку становить 6,314 мільйона барелів на добу.
За матеріалами:
Прайм
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас