У Китаї побудують найпотужніше в світі судно з кранами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Китаї побудують найпотужніше в світі судно з кранами

Технології&Авто
1689
Китайська суднобудівна компанія China Merchants Industry Holdings (CMIH) виграла тендер на проектування і будівництво найбільшого у світі напівзаглибного кранового судна (SSCV). OOS Zeelandia буде працювати на скрапленому природному газі (СПГ).
Про спільну роботу над проектом китайська верф і голландський холдинг OOS International Group B. V. повідомили в грудні 2017 на Форумі співпраці між ЄС та КНР у сфері Blue Industry, який проходив у китайському Шеньджені. Однак, за словами гендиректора OOS International Group B. V. Леона Овердульве, меморандум про взаєморозуміння між сторонами був підписаний ще в липні 2017-го.
Плавучий кран на напівзаглибній платформи OOS Zeelandia стане найпотужнішим з побудованих суден класу SSCV. На судні буде встановлено два крани вантажопідйомністю 12 тис. тонн кожен, які розмістяться в кутових (носовий і кормовий) частинах головної палуби. Надбудова для екіпажу з допоміжними підйомниками і вертолітним майданчиком буде розташовуватися на протилежному від кранів борті.
Кормовий кран буде оснащений робочим містком, що обертається на 360 градусів, для управління судном і вантажними механізмами. Ширина самої палуби складе 112 метрів, на ній передбачений відкритий майданчик для розміщення і транспортування різних модулів і вантажів. Силові установки судна будуть двопаливними, і OOS Zeelandia зможе бункеруватися як скрапленим природним газом, так і дизельним паливом. Швидкість судна становитиме до 15,4 вузла, а оригінальна форма корпусу забезпечить економну витрату палива. Судно буде мати льодовий клас 1В.
Два аналогічні судна компанії OOS International Group B. V. вже працюють в Бразилії, обслуговуючи бурові платформи компанії Petrobras. Ще два судна класу SSCV були замовлені компанії China Merchants Industry в 2016 році. Очікується, що OOS Serooskerke і OOS Walcheren, які будуть здані в експлуатацію в 2019 році, будуть використовуватися для демонтажу і транспортування з родовищ платформ. Кожне судно буде оснащено двома підйомними кранами Huisman вантажопідйомністю 4,4 тис. тонн кожен і житловими приміщеннями для екіпажу, розрахованими на 750 осіб на борту кожного з суден.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас