Фонд Andreessen Horowitz вкладе $450 млн в біотехнології — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фонд Andreessen Horowitz вкладе $450 млн в біотехнології

Технології&Авто
193
Andreessen Horowitz, великий венчурний фонд з Кремнієвої долини, має намір інвестувати $450 млн у біотехнології, повідомляє Business Insider. Це друга спроба фонду увійти в цю сферу.
Компанія, яка заробила на вкладеннях в програмне забезпечення, має намір повторити цей успіх в царині біології. Для цього буде заснований окремий фонд, який інвестує $450 млн в біотехнології. Раніше Andreessen Horowitz уже працював в цьому напрямку: фонд a16z обсягом $200 млн, що належить йому, був заснований в 2015 році і спеціалізувався на вкладення в сфері на стику біології та комп’ютерних наук.
Інтереси нового фонду будуть ширшими. Крім комп’ютерних технологій в біології, він буде підтримувати проекти зі сфери енергетики і виробництва їжі. Основними галузями, на яких зосередиться фонд, стануть:
Обчислювальна біомедицина і застосування ШІ і машинного навчання в біології. Серед компаній, які цікаві Andreessen Horowitz, Freenome, що розробляє тест для ранньої діагностики раку, і twoXAR, що використовує машинне навчання для розробки ліків. Раніше a16z вже вклав кошти в обидві фірми.
Генетичні технології. Сюди відносяться читання і перезапис генетичної інформації, редагування геномів і створення синтетичної ДНК. Особливо перспективним виглядає перепрограмування клітин для боротьби з хворобами, наприклад, рак, – так звана клітинна терапія.
Програмне забезпечення для системи охорони здоров’я.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас