У Нафтогазі порахували, скільки заробили на підвищенні цін для населення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Нафтогазі порахували, скільки заробили на підвищенні цін для населення

Фондовий ринок
2202
Ефект від підвищення ціни на газ для населення після вирахування рентних платежів становив для НАК “Нафтогаз України” 4,3 млрд грн.
Про це у своїй колонці написав головний комерційний директор НАК “Нафтогаз України” Юрій Вітренко.
“Ефект у 2016 році від підвищення ціни для населення, після вирахування рентних платежів (додатковий податок) – всього 4,3 млрд грн. Тобто він в 30 разів є менш значущим для формування прибутку Нафтогазу, ніж ефект від закупівлі газу в Європі”, – сказав Вітренко.
Разом з тим, Нафтогаз зараз витрачає на імпорт газу у рази менше в порівнянні з тим, що мав би витратити при купівлі газу виключно на умовах контракту з Газпромом.
“На додаток до цього, купуючи газ на європейському ринку Нафтогаз збільшує попит на європейському ринку, який задовольняється за рахунок збільшення поставок російського газу на цей ринок, що транспортується через Україну, у свою чергу збільшуючи наші доходи від транзиту газу. Подивимося на цифри. Наприклад, на 2016 рік, за який Нафтогаз опублікував фінансову звітність з прибутком 21 млрд грн. У той же рік за рахунок закупівлі газу в Європі Нафтогаз зекономив 121 млрд грн”, – зазначив Вітренко.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас