НБУ відмовить Ярославському в купівлі Промінвестбанку за відсутності погодження угоди з ВЕБом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ відмовить Ярославському в купівлі Промінвестбанку за відсутності погодження угоди з ВЕБом

Фондовий ринок
365
Національний банк України (НБУ) відмовить бізнесменові Олександру Ярославському в купівлі української “дочки” Внєшекономбанку (ВЕБ, РФ) – Промінвестбанку (Київ) за відсутності погодження угоди з ВЕБом, повідомила заступник голови НБУ Катерина Рожкова журналістам у п’ятницю.
“Ми отримали пакет (від А. Ярославського – ред.), отримали в п’ятницю пізно ввечері. В понеділок ми бачимо, що Горьков (голова ВЕБу Сергій Горьков – ред.) заявляє, що у нас немає погодження. Якщо ні – тоді ми повернемо пакет”, – сказала вона, додавши, що в поданому пакеті відсутнє погодження з власником Промінвестбанку.
Як повідомлялося, днями з’явилася інформація, що власник і президент групи DCH А. Ярославський подав до НБУ пакет документів на погодження купівля Промінвестбанку. Проте С. Горьков заявив, що Внєшекономбанк в даний час не веде переговори про продаж Промінвестбанку А. Ярославському і не давав згоди на подання документів в НБУ.
“Він вів переговори на початку – середині цього року. До фінальної угоди ми з ним не дійшли, і ніякої згоди на те, що він подасть документи на узгодження в НБУ, ми не давали. Можливо, ви у пана Ярославського запитайте, чому він вважає, що він купує Промінвестбанк. Нам про це нічого не відомо, угоди немає”, – заявив С. Горьков.
Як повідомлялося, Комітет з питань нагляду і регулювання діяльності банків, нагляду (оверсайта) платіжних систем НБУ 28 липня прийняв рішення відмовити у погодженні набуття істотної участі в Промінвестбанку Максиму Микитасю і Павлу Фуксу. Нацбанк зазначав, що потенційні покупці не надали необхідних документів для перевірки інвесторів на предмет відповідності вимогам законодавства України.

Довідка Finance.ua

  • Промінвестбанк заснований в 1992 році. ВЕБ володіє 99,7% його акцій.
  • За даними Нацбанку України, на 1 жовтня 2017 року банк посідав 13-е місце за розміром активів (22,426 млрд грн.) серед 88 діючих у країні банків.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас