Індія переживає бум чатботів-психологів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індія переживає бум чатботів-психологів

Технології&Авто
445
Індійська індустрія аутсорсингу коштує $154 млрд, і, як повідомляє Bloomberg, у даний час зазнає значних змін. Автоматизація призвела до того, що в найближчі роки роботу втратить половина з 4 млн жителів країни, які працюють в індустрії IT-послуг. Представники престижної і добре оплачуваної професії стривожені і побоюються за власні перспективи, але їм нема з ким обговорити ці проблеми.
Зручним рішенням може стати анонімне звернення до чатбота. Онлайн-платформи для консультування та боротьби зі стресом вже показали свою ефективність, і молоді фахівці в галузі високих технологій повинні першими оцінити їх користь. Розробники популярного чатбота YourDOST («dost» мовою хінді означає «друг») на власному досвіді випробували кар’єрний стрес: в їхній історії і численні відмови в прийомі на роботу, і сімейні проблеми. Зустрівшись і одружившись, Раха Сінг і Пуніт Мануджа вирішили придумати щось, що допомогло б людям з депресією і стресом.
YourDOST починався як блог, але пізніше став ботом, що пропонує онлайн-консультації психологів та психіатрів для тих, хто боїться розмов віч-на-віч. Аудіочати коштують 400 рупій (близько $6; відеочати трохи дорожчі) і доступні щоденно та цілодобово. Для порівняння, візит до фахівця може коштувати кілька тисяч рупій. До послуг YourDOST звертається все більше людей, які втратили роботу IT-фахівців, для яких це не просто економічна проблема, але й втрата статусу.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас