МЕРТ пропонує скасувати цінове регулювання на вугілля для населення і етиловий спирт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МЕРТ пропонує скасувати цінове регулювання на вугілля для населення і етиловий спирт

Казна та Політика
179
Міністерство економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) оприлюднило проект постанови про скасування регулювання цін на низку товарів і послуг, серед яких етиловий спирт, паливно-енергетичні ресурси, а також випуск друкованої продукції за бюджетні кошти.
Згідно з повідомленням на сайті міністерства, ухвалення такої постанови дозволить забезпечити конкурентні умови і залучити інвестиції в модернізацію виробничих потужностей.
Як зазначає МЕРТ, скасування цінового регулювання щодо паливно-енергетичних ресурсів стосується вугілля, вугільних брикетів, пічного побутового палива, торфу, дров, освітлювального гасу і скрапленого газу, які відпускаються населенню для побутових потреб.
Проект постанови також передбачає скасування цінового регулювання продукції громадського харчування в загальноосвітніх, професійно-технічних і вищих навчальних закладах, низку послуг в річкових портах і розробку документації із землеустрою та проведення землеоціночних робіт, уточнили в МЕРТ.
Як повідомлялося, Кабінет міністрів скасував державне регулювання цін на продовольчі товари з 1 липня 2017 року.
Глава Ради Національного банку України Богдан Данилишин заявляв, що цей крок був передчасним і послужив зростанню інфляції в умовах монополізованої економіки.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас