В Україні через три роки з'явиться ринок парникових газів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні через три роки з'явиться ринок парникових газів

Казна та Політика
1447
Україна запровадить для підприємств квоти на викиди парникових газів. Однак схема торгівлі парниковими газами в Україні стартує через три роки. До цього уряд буде впроваджувати потрібні закони і створить систему розподілу квот.
Про це повідомляє”:https://www.segodnya.ua/ukraine/borba-s-globalnym-potepleniem-ukraina-vvedet-kvoty-na-vybrosy-parnikovyh-gazov-1096184.html “Сегодня”.
Україна рік тому ратифікувала Паризьку угоду з боротьби з глобальною зміною клімату, яка прийшла на зміну Кіотському протоколу. Країни-учасниці Паризької угоди повинні не допустити підвищення середньої температури на планеті більш ніж на 2 градуси за Цельсієм. А щодо угоди про Асоціацію з ЄС, Україна також має запровадити торгівлю парниковими газами. Поки що Україна поставила за мету скоротити викиди на 40% від рівня 1990 року.
Порівняно з 1990 роком в Україні кількість викидів зменшилася з 618 млн тонн до 189 млн тонн у 2016 році, говориться в Статистичному щорічнику світової енергетики. 56% викидів відбувається через спалювання вугілля, 28% припадає на газ, і 16% – на нафтопродукти.
Рік тому український уряд ухвалив Концепцію реалізації державної політики у сфері зміни клімату на період до 2030 року. Це перший документ на державному рівні, що ставить за мету обмежити кількість викидів СО2.
За угодою з ЄС країна також має запровадити внутрішню систему торгівлі парниковими викидами. Для цього Україні потрібно розробити план розподілу квот і впровадити дозволи на викиди парникових газів. Але перш ніж запрацюють квоти, потрібно зібрати точні дані, скільки промислові підприємства викидають СО2.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас