Сбербанк Росії продав "дочку" в Україні - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сбербанк Росії продав "дочку" в Україні - ЗМІ

Фондовий ринок
3026
Сбербанк Росії вийшов із капіталу українського ВіЕс банку (VS Bank). Про це повідомили в російській фінустанові, йдеться в матеріалі Сегодня.
Раніше Сбербанку належало 99,92% ВіЕс банку.
Національний банк України (НБУ) на початку листопада 2017 року погодив опосередковане придбання 99,9% акцій VS Bank бізнесменові Сергію Тігіпку. Прямим покупцем виступить кіпрська компанія Bailican Limited.
ВіЕс банк (VS Bank, до 16 грудня 2013 року – Фольксбанк, раніше – Електрон банк) заснований в 1991 році.
Згідно з даними Нацбанку України, станом на 1 липня 2017 року за розміром загальних активів ВіЕс Банк займав 28-е місце серед 88 банків, що діяли в країні.
Сам російський Сбербанк 27 березня оголосив про продаж 100% акцій головної української “дочки” – Сбербанку Росії – консорціуму інвесторів, куди увійдуть Norvik Banka (належить бізнесменові Григорію Гусельникову) і син власника нафтової компанії “Русснефть” Михайла Гуцерієва Саїд.
Пізніше заступник глави НБУ Катерина Рожкова заявила, що латвійський Norvik Banka був виключений як структурна одиниця з угоди з купівлі українського Сбербанку. Вже у вересні 2017 року НБУ заявили, що на російський Сбербанк в Україні з’явився новий покупець-нерезидент. Заступник глави НБУ Катерина Рожкова не уточнила дані покупця, повідомивши, що це новий інвестор.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас