Чохол смартфона перетворили на глюкометр — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чохол смартфона перетворили на глюкометр

Технології&Авто
479
Люди, які страждають від цукрового діабету, змушені регулярно вимірювати рівень глюкози в крові. Для цього їм необхідно постійно носити з собою глюкометри, що досить незручно. Дослідники з Університету Сан-Дієго вирішили, що вирішенням проблеми стане інтеграція глюкометра в смарфтон — річ, яка завжди у нас під рукою. І, на відміну від традиційних приладів, телефон зможе зберігати інформацію про рівень цукру в «хмарі», обробляти її і відправляти показання лікарю.
Пристрій, про який пише Science Daily, називається GPhone і являє собою концептуально нову систему спостереження за рівнем глюкози. Він складається з двох частин. Перша — тонкий чохол для смартфона з датчиком на одному куті. Він створений з використанням технології 3D-друку. Друга частина складається з невеликих одноразових гранул, що містять особливий фермент і магнітно прикріплюються до датчика. 30 гранул розміщені всередині стилуса, який прикріплений до чохла і також надрукований на принтері.
Щоб почати тест, користувач повинен активувати датчик, поклавши на нього гранулу. Потім необхідно помістити в неї зразок крові. Визначивши рівень глюкози, датчик виводитиме дані на екран смартфона за допомогою Bluetooth. Тест займає близько 20 секунд. Завдяки друкованій платі система працює від акумулятора смартфона.
Гранули містять фермент, званий глюкозооксидазою. Його реакція з глюкозою генерує електричний сигнал, який вимірюється електродами датчика, причому чим він сильніший, тим вища концентрація цукру.
Наступна мета дослідників — впровадити глюкометр безпосередньо на смартфон, а не в чохол. Команда сподівається, що в майбутньому технологія може бути модифікована для виявлення інших речовин і використовуватися не тільки в медицині. Перешкодою до цього може стати лише ціна: хоча датчик і друкарські елементи дешеві, заправка гранул ферментом може бути досить дорогою.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас