Укрпошта підвищує тарифи на посилки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Укрпошта підвищує тарифи на посилки

2400
З 1 січня 2018 року Укрпошта змінює тарифікацію поштових відправлень. Зокрема, компанія повністю ліквідує найнижчий тариф «В межах обласного центру», прирівнявши такі відправлення до посилок «В межах області». Крім того, збільшує вартість відправлення посилок масою понад 1 кг.
У компанії запевняють: таким чином мають намір спростити життя клієнтів і підвищити зарплати працівникам, які складають до 70% собівартості послуг. А також відзначають, що приводять тарифну сітку у відповідність до вимог НКРЗІ.
«Універсальна послуга пересилання посилок без оголошеної цінності, тарифи на яку затверджено НКРЗІ, покладена в основу тарифної сітки послуги «Укрпошта Стандарт», – пояснюють у прес-службі оператора.
І додають, що у разі відправлення посилки без оголошеної цінності масою до 10 кг, вона буде оформлена як відправлення «Укрпошта Стандарт», а її вартість розрахована за універсальним тарифом.
Разом з тим зміни торкнулися і самих тарифів. Наприклад, експрес-відправлення в межах одного міста масою 30 кг, яке зараз коштує 42 грн., з Нового року буде тарифікуватися по 72 грн. А така сама посилка за сіткою «Стандарт» подорожчає з 33,6 грн. до 66 грн.
Слід зазначити, що експрес-посилки масою до 5 кг в межах області будуть відправлятися за старими тарифами. Щоправда, варто врахувати, що з січня 2018 року поняття «між обласними центрами» буде скасовано. А такі посилки будуть оплачуватися за найдорожчою тарифною сіткою «В межах України».
Додамо також, що збільшилися і граничні строки доставки посилок. Зміни торкнулися експрес-відправлень по Україні. Якщо зараз вони повинні доходити максимум за 4 дні, з нового року Укрпошта зможе доставляти їх на 1 день довше.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас