Система моніторингу оцінки ризиків при реєстрації податкових накладних буде тимчасово припинена, - ДФС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Система моніторингу оцінки ризиків при реєстрації податкових накладних буде тимчасово припинена, - ДФС

Казна та Політика
642
Державна фіскальна служба (ДФС) заявляє, що система моніторингу критеріїв оцінки ризиків (СМКОР) при реєстрації податкових накладних буде тимчасово припинена.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби ДФС.
Верховна Рада ухвалила у другому читанні та в цілому зміни в Податковий кодекс, згідно з якими вводяться нові тимчасові правила реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування.
Всі податкові накладні (ПН), реєстрація яких припинена згідно з критеріями оцінки ступеня ризиків, повинні бути зареєстровані в єдиному реєстрі з 2 січня 2018 року.
ДФС повідомляє, що ця норма не буде поширюватися на такі податкові накладні: за якими станом на 1 грудня 2017 не надані пояснення і документи; за якими станом на 1 грудня 2017 ухвалено рішення про відмову в реєстрації та за якими не розпочато процедури адміністративного або судового оскарження.
Податкові накладні, реєстрація яких припинена з 1 грудня і щодо яких платником податку після 1 грудня надані пояснення та копії документів, повинні бути прийняті протягом 5 робочих днів.
“У разі якщо у цей термін не прийнято і/або не направлено платнику податків рішення про реєстрацію або відмову в реєстрації ПН/РК, реєстрація таких накладних здійснюється на наступний робочий день за днем закінчення строку розгляду пояснень та документів платника податків”, – повідомляє ДФС. Нові норми набувають чинності з наступного дня після опублікування закону.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас