Франція схвалила блокчейн для торгівлі цінними паперами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Франція схвалила блокчейн для торгівлі цінними паперами

Фінтех і Картки
281
Французький уряд дозволив використовувати блокчейн при здійсненні угод з купівлі та продажу цінних паперів, що не котируються, пише Reuters. Рішення ухвалено, щоб зробити реєстрацію угод більш ефективною, а також підвищити привабливість образу Франції як країни, яка впроваджує останні фінансові інновації та сприятлива для фінтех-компаній.
Нові правила означають, що банкам і фінтех-компаніям дозволили організувати спеціальні блокчейн-платформи, на яких можна буде торгувати цінними паперами миттєво і без допомоги брокерів. «Використання цієї технології дозволить фінтех-фірмам та іншим фінансовим суб’єктам розробляти нові способи торгівлі цінними паперами, які будуть швидшими, дешевшими, прозорішими і безпечнішими за поточні», — йдеться в заяві міністра фінансів Франції Бруно Ле Мейра.​
Він додав, що правила стануть ще однією перевагою Парижа як центру європейського фsнтеха, що формується. Поки що, каже Ле Мейр, Лондон лідирує в тому, що стосується фінансових технологій та інновацій, але Париж твердо має намір стати помітнішим на європейській фінтех-карті. На руку Франції в цьому питанні зіграв Брекзіт. В країні вважають, що багато компаній почнуть шукати собі новий будинок в Європі, тому тут вже знижують податки на заробітну плату і затіяли реформу праці.
Блокчейн в тій чи іншій формі приходить на біржі та в торгівлю цінними паперами. Нові французькі правила не єдиний приклад. Однією з головних новин з криптосвіту останнього часу стала заява Чиказької біржі про запуск ф’ючерсів на біткойн. Австралійська фондова біржа заявила, що буде використовувати блокчейн для клірингу та здійснення торговельних операцій. Це дозволить знизити витрати для клієнтів біржі.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас