Британія озвучила кінцеву вартість Brexit - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британія озвучила кінцеву вартість Brexit - ЗМІ

Світ
1213
Британія оцінює кінцеву вартість виконання своїх фінансових зобов’язань перед Європейським союзом за Brexit в розмірі від 40 млрд до 45 млрд євро (34,8-39,2 млрд фунтів стерлінгів), сказало джерело, передає Reuters.
Тема виплати Великобританією грошових коштів за вихід зі складу Євросоюзу стала однією з основних на переговорах між британським урядом і ЄС.
Великобританія і Європейський союз досягли домовленостей, які дозволяють їм перейти до переговорів про торгівлю.
“Обом сторонам довелося слухати одна одну, коригувати свою позицію та виявляти готовність до компромісу, – заявив глава Єврокомісії Жан-Клод Юнкер в Брюсселі. – Це були важкі переговори як для Європейського союзу, так і для Сполученого Королівства”.
Прем’єр-міністр Тереза Мей виступила в п’ятницю вранці з пропозицією про фінансове врегулювання, про угоду з європейцями, які проживають у Великобританії, і про рішення зберегти відкритим кордон між Ірландією і Північною Ірландією.
Останнє питання виявилося найбільш складним, що вимагає делікатних чотиристоронніх переговорів. Виішення цього питання зайняло місяці роботи.
Лідери ЄС можуть діяти на підставі рекомендації Єврокомісії, згідно з якою було досягнуто “достатній прогрес”. Це дозволяє перейти до наступного етапу переговорів.
Другий етап буде ще більш складним і важливим, ніж перший. Канцлер ФРН Ангела Меркель заявила, що він буде набагато складнішим, ніж процедура розлучення, що тривала останні вісім місяців.
Британці також будуть стежити за тим, чи будуть переговори відповідати обіцянкам: їм заявляли, що Brexit буде означати угоди про вільну торгівлю з Європою і світом, контроль над європейською імміграцією і репатріацію регулювання.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас