Шведи показали компактний міський електромобіль — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шведи показали компактний міський електромобіль

Технології&Авто
1063
Шведський стартап Uniti представив компактний міський електромобіль One, розробка якого ведеться на кошти, зібрані завдяки краудфандінгу. Як повідомляє Electrek, продаж нової машини планується почати вже в 2019 році за ціною 19,9 тисячі євро, яка у міру укрупнення серійного виробництва знизиться до 14,9 тисячі євро.
Розробка Uniti One стартувала в минулому році. Тоді компанія представила ескізи перспективної машини, а в листопаді відкрила збір коштів на розробку. Загалом в краудфандінгу взяли участь 570 інвесторів віком від 18 до 85 років з 45 країн світу. В ході кампанії стартап Uniti зібрав 1,2 мільйона євро.
Метою розробки програми є створення доступного за ціною міського електромобіля, на якому можна було б пересуватися на відносно великі відстані, не погіршуючи у місті екологічну обстановку. Згідно з представленим Uniti проектом, дальність ходу двомісного електромобіля складе 300 кілометрів.
Машина буде оснащена акумуляторною батареєю ємністю 22 кіловат-годин. На повну зарядку батареї від домашньої електромережі знадобиться трохи більше трьох годин, а при використанні швидких зарядних станцій на заправках поповнити заряд акумуляторів до 200-кілометрового запасу ходу можна буде за 30 хвилин.
В «спортивному режимі» Uniti One зможе розганятися до 80 кілометрів на годину за 3,5 секунди, а максимальна швидкість компактного електромобіля складе 130 кілометрів на годину. Коли саме планується почати випробування нової машини, не уточнюється.
За матеріалами:
N+1
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас