Рада зробила крок у боротьбі з "чорними" ріелторами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада зробила крок у боротьбі з "чорними" ріелторами

Нерухомість
3666
Верховна Рада підтримала створення Єдиної бази даних оцінки нерухомості для боротьби з “чорними” ріелторами.
Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.
Відповідні зміни передбачено прийнятими правками до закону Про внесення змін до Податкового кодексу України для забезпечення збалансованості бюджетних надходжень на засіданні парламенту 7 грудня.
“Ця правка направлена проти так званих чорних ріелторів, які занижують ринкову вартість нерухомості, і не поширюється на аграріїв і власників земельних ділянок”, – зазначив автор правки народний депутат Максим Курячий.
Прийняті зміни зобов’язують оцінювачів вносити в базу інформацію із звітів про оцінку нерухомості, яку система буде аналізувати на предмет порушень, реєструвати їх з присвоєнням унікального номера або відмовить в реєстрації.
Незареєстрований звіт про оцінку вважається недійсним. У зв’язку з цим, нотаріуси зобов’язані перевіряти реєстрацію звіту і наявність унікального номера при посвідченні угод.
Відповідно до закону, суб’єкт оціночної діяльності може оскаржити відмову в реєстрації оцінки майна протягом 10 днів у Фонді держмайна України. У свою чергу, Фонд зобов’язаний розглянути заяву не пізніше ніж через п’ять днів.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас