Lyft починає випробування робомобілів від NuTonomy — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Lyft починає випробування робомобілів від NuTonomy

Технології&Авто
144
Головний конкурент Uber в США незабаром почне тестування безпілотних автомобілів спільно з розробниками з компанії NuTonomy. Тестова програма розгорнеться в Бостоні, пише TechCrunch.
Lyft — це райдшеринговий інтернет-сервіс з Сан-Франциско, який дозволяє користувачам знайти водіїв, готових підвезти їх за помірну плату. NuTonomy — це компанія, що розробляє безпілотні технології, створена випускниками Массачусетського технологічного інституту. Незважаючи на американське коріння, NuTonomy влаштувалася в Сінгапурі і працювала над автоматизацією транспорту там.
Для розробника безпілотних рішень співпраця з транспортною компанією досить традиційне рішення. Конкретно для NuTonomy це ще й шанс отримати більше поширення для своїх рішень у США.
Запуск програми означає, що в певному районі Бостона (в якому, поки що не повідомляється) з’являться автомобілі з камерами і лідарами на дахах. Для NuTonomy — це шанс протестувати технології, адже для будь-якого розробника робомобілів головне — велика кількість даних про поїздки. І Lyft зможе це забезпечити.
У Lyft вже оголосили, що тепер до деяких пасажирів на виклик може приїхати безпілотник. В першу чергу це вигідно для NuTonomy, яка максимально швидко отримає доступ до великої автомобільної мережі. Для Lyft, натомість, випробування більше важливі з точки зору репутації, практична користь від них з’явиться, коли технології стануть більш просунутими, а регулятори – більш лояльними.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас