Ілона Маска звинуватили у всесвітньому дефіциті батарейок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ілона Маска звинуватили у всесвітньому дефіциті батарейок

Технології&Авто
2778
За даними корейського видання Etnews, які цитує Engadget, запуск компанією Ілона Маска Gigafactory призвів до нестачі ресурсів, необхідних для виробництва звичайних пальчикових батарейок. Так, їх уже дуже проблематично придбати в Японії та багатьох інших країнах.
За повідомленням джерела, компанія Panasonic надала Tesla більшу частину електролітів та інших комплектуючих, необхідних для виробництва акумуляторів, включаючи звичайні пальчикові батарейки. В результаті споживачі по всьому світу зіткнулися з нестачею батарейок, яка, ймовірно, продовжиться всю першу половину 2018 року.
Хоча в світі і спостерігається дефіцит батарейок, поки що занадто рано звинувачувати Tesla в його виникненні, вважає Electrek. Panasonic дійсно поставляє батарейні елементи для акумуляторів Model 3 (кожен з них містить в собі 2170 таких елементів), але немає причин вважати, що в даний момент ці поставки значно збільшилися. Стверджується, що на потреби Gigafactory тепер перенаправляються навіть батареї, вироблені безпосередньо для попередніх моделей Tesla, проте це можуть бути стандартні поставки для акумуляторів Model S і Model X.
Єдиною причиною, з якоъ Tesla можуть знадобитися додаткові поставки від Panasonic, є створення систем стаціонарного зберігання енергії Powerpack і Powerwall. Передбачається, що ці продукти будуть використовувати батарейні елементи, виробництво яких розпочнеться на Gigafactory з січня, але, як відомо, Tesla вже використовувала для них імпортовану продукцію. Зокрема, для південноавстралійської Powerpack було закуплено батарейні елементи Samsung. Однак Panasonic не постачає подібні елементи, що ще раз примушує сумніватися, що компанія дійсно збільшила відвантаження своєї продукції до США.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас