Volkswagen представив електричний мінівен MOIA (фото, відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Volkswagen представив електричний мінівен MOIA (фото, відео)

Технології&Авто
1147
Німецький стартап MOIA, який належить великому автовиробнику Volkswagen Group, представив на заході TechCrunch Disrupt в Берліні концепт електричного шестимісного мінівена, спеціально призначеного для використання в сервісах карпулінга (спільних поїздок). На розробку моделі у стартапу пішло менше року, а тестові випробування сервісу він має намір запустити в Гамбурзі вже в кінці 2018 року.
Якщо дизайн моделі MOIA здався вам підозріло знайомим, то ви маєте рацію – це не створений з нуля концепт, а глибока переробка популярного мінівена Volkswagen T6 Multivan. Стартап використовував 20 екземплярів даної моделі для первинного тестування сервісу в Ганновері, під час якого збирав враження та побажання користувачів, які в підсумку і втілив у власну модель MOIA.
Електромобіль отримав запас ходу в 300 км за циклом WLTP, при цьому акумулятори можна зарядити на 80% ємності всього за 30 хвилин. Збирання здійснюється на потужностях підрозділу Volkswagen Commercial Vehicles в Оснабрюку (Німеччина).
Volkswagen представив електричний мінівен MOIA (фото, відео)
Чотири пасажири отримають окремі комфортні сидіння з достатнім простором для ніг, в кінці салону також передбачений двомісний диван для подорожуючих парами. Кожне місце обладнане індивідуальною підсвіткою для зручного читання і USB-портами для підзарядки гаджетів, також під час поїздки буде доступний швидкісний Wi-Fi. Для багажу передбачена окрема огороджена зона поруч з місцем водія, двері в салоні автоматичні, що дозволить без проблем зайти навіть з сумками в руках.
Volkswagen представив електричний мінівен MOIA (фото, відео)
Основна мета розробки MOIA – знизити кількість особистого транспорту у великих містах за рахунок використання недорогих і зручних “електричних маршруток”. Таким чином автори проекту сподіваються домогтися зниження кількості пробок, шуму та шкідливих викидів, які давно стало бичем світових мегаполісів.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас