Більшість жителів світу вважають, що життя зараз стало кращим, ніж 50 років тому — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Більшість жителів світу вважають, що життя зараз стало кращим, ніж 50 років тому

Світ
392
Більшість людей у світі вважають, що вони живуть краще, ніж їхні предки 50 років тому, проте деякі країни помітно вибиваються із загальної тенденції, включаючи США, йдеться в дослідженні Pew Research Center.
Як показують результати опитування, проведеного серед майже 43 тис. осіб у 38 країнах світу, 43% респондентів відзначають поліпшення якості життя за останні півстоліття, а 38% кажуть, що життя стало гіршим. Решта вважають, що особливих змін не відбулося.
Найбільшими оптимістами виявилися в’єтнамці – на думку 88% опитаних, життя покращилося порівняно з 1967 роком, коли в країні йшла війна. Підвищення якості життя відзначили 69% жителів Індії, 68% жителів Південної Кореї, а також 65% населення Японії, Німеччини та Туреччини.
Кількість тих, хто вважає, що життя змінилося в кращий бік за останні 50 років, перевищує частку песимістів в 20 країнах, включаючи Росію – позитивно оцінюють зміни 50% громадян РФ, негативно – 28%.
Найбільший песимізм продемонстрували в ході опитування жителі Венесуели, яка потерпає від жорсткої фінансової кризи – відсутність прогресу відзначили 72% респондентів. Також низький відсоток задоволених життям спостерігається в Мексиці, Йорданії та Аргентині.
Серед найбільших країн світу особливим песимізмом виділяються Італія (50% негативних відповідей), Франція (46%) і США (41%).
Відзначається, що найстабільнішою країною стали Філіппіни – 38% опитаних в країні заявили, що за останні півстоліття рівень життя не змінився.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас