У США відкрили першу справу про шахрайство при проведенні ICO — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США відкрили першу справу про шахрайство при проведенні ICO

Світ
564
Створений нещодавно кіберпідрозділ Комісії з цінних паперів і бірж США (SEC) завів першу справу про шахрайство в ході первинного розміщення криптовалюти. Компанія PlexCorps встигла зібрати з інвесторів $15 млн, перш ніж дізналася про протизаконність своєї діяльності, повідомляє Engadget.
Криптовалютна «поліція» в рамках SEC була створена у вересні. Її завдання — виявляти шахрайські схеми на ринку цінних паперів, що здійснюються під виглядом ICO. Першою справою стали звинувачення проти засновника PlexCorps Домініка Лакруа та його ділового партнера Сабріни Парадіс-Ройер. Їх звинуватили в обмані інвесторів. Причому схема шахрайства була напрочуд проста. У серпні Лакруа та Парадіс-Ройер розмістили в ході ICO нову криптовалюту PlexCoin, виручивши $15 млн. При цьому інвесторам була обіцяна небачена прибутковість: вони повинні були збільшити свої вкладення в 13 разів всього лише за місяць.
SEC не розкриває інформацію про те, скільки людей купилося на цю «наживку», та які в середньому суми вони інвестували. Відомо лише, що на всі активи PlexCorps накладено арешт. Двох фігурантів справи звинувачують у тому, що нова криптовалюта була “пустушкою”, за нею не стояло ніяких комерційних проектів, здатних приносити прибуток.
Голова криптовалютної «поліції» Роберт Коен вважає своє перше розслідування еталонним. «Перша справа кіберпідрозділу SEC має абсолютно всі ознаки кібершахрайства і стане взірцем, згідно з яким будуть проводитися наші подальші розслідування, — заявив Коен. — Ми діяли швидко, щоб захистити інвесторів від шахраїв, які давали неправдиві обіцянки при проведенні ICO».
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас