Порошенко висловився щодо Саакашвілі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко висловився щодо Саакашвілі

Казна та Політика
4271
На заходах у Львівській області, присвячених Дню Збройних Сил України, Глава української держави назвав команду Михайла Саакашвілі гоп-компанією.
За його словами, його важко чимось здивувати, але те, що побачила і почула вчора вся Україна, приголомшило і шокувало всіх.
«Звичайно, я вдячний СБУ, Генпрокуратурі за професійну роботу щодо захисту національних інтересів і державності. Але що тішить – це те, що український народ ще до наших силовиків профінансовану з Москви гоп-компанію розкусив і тому проігнорував табір під Верховною Радою», – сказав він.
Нагадаємо, напередодні Генпрокуратура оголосила Михайла Саакашвілі в розшук.
Раніше 5 грудня в квартиру Саакашвілі прийшли з обшуком слідчі ГПУ. Опозиціонер переховувався від них на даху восьмиповерхівки і навіть погрожував стрибнути вниз, якщо хто-небудь з правоохоронців до нього доторкнеться.
За інформацією ЗМІ, обшук у Саакашвілі проходить за підозрою у фінансуванні його останніх протестних акцій у Києві оточенням екс-президента Віктора Януковича.
Незабаром правоохоронці затримали Саакашвілі, одягли на нього наручники і вручили підозру.
Після цього в центрі Києва почалися сутички з силовиками через затримання Саакашвілі.
Звільнити Саакашвілі вдалося через деякий час, після цього він звернувся до активістів із закликом йти до стін Верховної Ради. Опозиціонер закликав натовп, що зібрався, починати повалення чинної влади і запевнив, що частина правоохоронних структур, а також армія готові підтримати народ в цьому прагненні.
Пізніше було опубліковано відео звільнення Саакашвілі з автомобіля СБУ.
Тим часом у представництві ЄС в Україні заявили про стурбованість дотриманням прав Саакашвілі.
Виступаючи перед нардепами в стінах Верховної Ради 5 грудня, генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що у опозиціонера Михайла Саакашвілі є 24 години на те, щоб добровільно з’явитися до слідчого СБУ.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас