Золотовалютні резерви України оновили максимум за 4 роки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Золотовалютні резерви України оновили максимум за 4 роки

Казна та Політика
1406
Міжнародні резерви України на 1 грудня склали $18 905,7 млн.
У Нацбанку повідомили, що з початку цього року вони зросли майже на 22%, і вже вчетверте оновили максимум з січня 2014 року.
“На динаміку обсягів міжнародних резервів за минулий місяць вплинули, зокрема, надходження на користь уряду в сумі $670,4 млн, у тому числі $664 млн від розміщення облігацій внутрішньої держпозики, номінованих у валюті, а також витрати на виплати за зовнішнім боргом”, – кажуть у Нацбанку.
Регулятор відзначає, що на користь Міжнародного валютного фонду були здійснені платежі в розмірі $447,1 млн; на обслуговування та погашення державного і гарантованого державою боргу в іноземній валюті було направлено $358,3 млн, у тому числі $18,5 млн – обслуговування облігацій зовнішньої державної позики і $282,2 млн – на обслуговування і погашення ОВДП.
“На додачу, $100 млн з міжнародних резервів у листопаді було спрямовано на повернення позичених у жовтні коштів за операцією swap з уповноваженим банком”, – заявили у Нацбанку.
Крім того, $49,1 млн у минулому місяці було направлено на валютні інтервенції для згладжування надмірних коливань, спричинених тимчасовими факторами. З них $20 млн було продано під час інтервенцій у формі запиту щодо найкращого курсу.
Регулятор купив на міжбанківському валютному ринку $188 млн шляхом проведення інтервенцій у формі запиту щодо найкращого курсу. Таким чином, обсяг чистої купівлі валюти НБУ на міжбанківському ринку для поповнення резервів в минулому місяці склав $138,9 млн.
“Станом на 1 грудня обсяг міжнародних резервів покриває 3,7 місяця майбутнього імпорту і є достатнім для виконання зобов’язань та поточних операцій уряду і Національного банку”, – додали в НБУ.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас