Вартість безпілотників знизиться на 90% до 2025 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вартість безпілотників знизиться на 90% до 2025 року

Технології&Авто
293
Принаймні такі плани у генерального директора Delphi Automotive Plc Кевіна Кларка. Він вважає, що до 2025 року свій безпілотник можна буде купити за $5000, передає його думку Reuters.
​Компанія хоче поміняти ставлення автовиробників до процесу проектування, створення автомобілів, навчити їх по-новому збирати дані від проданого транспорту і вигідно продавати їх. Для цього Delphi Automotive запустила новий бренд Aptiv. Під ним будуть розроблятися безпілотні рішення для електромобілів і дешевшати технології.
«На даний момент вартість якісного набору із заліза і софта для безпілотника варіюється в діапазоні від 70 до 150 тисяч доларів. Розвиток технологій і швидке збільшення масштабів виробництва призведуть до того, що вартість впаде до $5 тисяч», — сказав Кларк в інтерв’ю.
Важливе джерело скорочення витрат буде в новому підході до створення автомобілів. Ніхто не буде використовувати платформи звичайних автомобілів, роблячи їх безпілотними. Виробники будуть звертатися до таких компаній, як Aptiv, щоб ті спроектували платформу спеціально під електромотори, під правильну розстановку сенсорів і батарей. Такий поділ повноважень знизить вартість кінцевого продукту.
Зараз компанія має замовлення з переробки вже існуючих платформ під електродвигуни і безпілотні системи, але в майбутньому вони будуть створюватися з нуля. У них буде набагато менше компонентів, зате з точки зору вони будуть набагато складнішими. При цьому зменшена кількість деталей позитивно позначиться на вартості самого автомобіля і його експлуатації. За безпеку ж в основному буде відповідати ПЗ. Кларк говорить, що переосмислення процесу створення автомобілів цілком вистачить 5 — 10 років.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас