Paradise Papers: у справі фігурують 68 українців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Paradise Papers: у справі фігурують 68 українців

Особисті фінанси
608
У міжнародному розслідуванні «Райські документи» фігурують 68 українців (55 чоловіків і 13 жінок). Про це йдеться в прес-релізі аналітичної системи YouControl, який було оприлюднено у вівторок, 5 грудня.
Із 57 офшорів, власниками яких є українці, 27 зареєстровані на Британських Віргінських островах, 11 – на Бермудських островах, 7 – на Мальті, 4 – на острові Мен, 3 – на Кайманових островах, 3 – на Сейшельських островах, 1 – у Великобританії й 1 – на острові Джерсі.
Дві третини українців-засновників офшорів «Райських документів» є керівниками або власниками українських компаній, що працюють в аграрному, фінансово-інвестиційному, фармакологічному, транспортному, енергетичному й ІТ-секторі.
Зі слів аналітиків YouControl, офшорами користуються як групи компаній, зайняті у важкій промисловості й масштабному виробництві, так і невеликі «стартапи», які розробляють комп’ютерні програми.
Для деяких видів бізнесу, зокрема у сфері IT, використання офшорних і «напівофшорних» компаній взагалі є життєво необхідним, адже нині вихід на велику кількість міжнародних платформ для поширення своєї IT-продукції можливий саме через іноземні компанії. Так само вони отримують доходи саме на рахунки в іноземних банках, стверджують аналітики.
За матеріалами:
Главком
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас