Саакашвілі планував мітинг під ВР за гроші Курченка — версія Луценка (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Саакашвілі планував мітинг під ВР за гроші Курченка — версія Луценка (відео)

Казна та Політика
3847
Михайло Саакашвілі отримав від наближеного до екс-президента Віктора Януковича бізнесмена Сергія Курченка, який переховується в РФ, близько $500 тис. на свою діяльність в Україні.
Про це заявив генеральний прокурор Юрій Луценко.
За версією Луценка, серед цілей було сприяння членам ОЗУ Януковича-Курченка в припиненні їх кримінального переслідування і відновленні контролю над активами.
За словами Луценка, громадянин України Северіон Дангадзе за дорученням Саакашвілі звернувся через довірену особу до Сергія Курченка з пропозицією фінансувати діяльність екс-президента Грузії в обмін на інтереси ОЗУ. Після цього, за версією генпрокурора, Дангадзе отримав з російської сторони півмільйона доларів під контролем українських спецслужб. При чому, як запевняє Луценко, всі номери купюр були переписані.
Свідчення у цій справі дали українці, які перебувають в Москві. Саме їм вдалося отримати аудіо- та відеодокази фінансування Саакашвілі.
Як повідомив Луценко, Северіона Дангадзе затримали 4 грудня біля міста Лубни під час спроби втечі за кордон. Під час обшуків у його квартирі правоохоронці виявили “загублений” паспорт Саакашвілі.
У вівторок, 5 грудня, силовики затримали Саакашвілі за підозрою у сприянні учасникам злочинної організації та підтримці злочинної діяльності. Однак активісти під час транспортування політика до ділянки зламали двері в мікроавтобусі і звільнили екс-голову Одеської облдержадміністрації. Саакашвілі в даний момент виступає перед присутніми на вулиці, закликаючи до повалення президента України.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас