Блокчейн покладе край епосі паролів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Блокчейн покладе край епосі паролів

Технології&Авто
2265
Блокчейн може покласти край існуючій моделі безпеки, заснованій на паролі. Якщо ідентифікатори будуть зберігатися децентралізовано, то можна буде забути про зломи, пише MIT Technology Review.
Ідентифікація особи в інтернеті потребує оновлення. Все більше ІТ-підприємців переконані, що ключем до революції в цій галузі буде блокчейн. Технологія може прибрати необхідність централізованого зберігання паролів, і користувачі отримають постійний контроль над доступом до даних, вважає головний довірчий керуючий Evernym Драммонд Рід. Його стартап займається розробкою блокчейн-мережі для управління цифровими ID.
Системи ідентифікації покладаються на шифрування за допомогою публічних ключів — ту саму технологію, яку використовують блокчейн-мережі для перевірки транзакцій. Але в споживчих додатках її застосувати важко.
Криптографія з відкритим ключем ґрунтується на парі ключів, один з якої відкритий, а другий — закритий. Власники біткойнів представлені в блокчейн-мережі публічними адресами — це відкритий ключ. «Гаманці» використовуються для управління секретними ключами. Як і справжній гаманець, вони також можуть зберігати облікові дані, які служать доказом ідентифікації, говорить Рід. Використовуючи смартфон, людина може використовувати такий додаток для управління доступом до облікових даних.
Штат Іллінойс нещодавно домовився з Evernym про створення на блокчейні свідоцтв про народження для дітей, що народилися на його території. А місто Цуг (Швейцарія) спільно зі стартапом uPort запустило проект зі створення цифрових розподілених ID на базі Ethereum. Уряд Бразилії також експериментує з технологією uPort.
Проте ще належить переконати людей перейти на шифровані логіни, імена і паролі, до чого не всі будуть готові, вважає директор з розвитку інвестиційної компанії Digital Currency Group Мелтем Деміорс.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас