У США почали тестувати підключені до єдиної мережі автомобілі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США почали тестувати підключені до єдиної мережі автомобілі

Казна та Політика
392
Міжнародна компанія AVIS, відома тим, що надає послуги з прокату автомобілів, зв’язала в одну мережу 5000 своїх автомобілів в Канзас-Сіті і підключила їх до інтернету. AVIS повідомляє, що це допоможе місту отримувати більш точну інформацію про трафік, самій компанії автоматизувати багато процесів, а в перспективі це призведе до запуску безпілотного транспорту в місті.
Проектом займається власна лабораторія компанії Mobility Lab. У ній говорять, що дані будуть курсувати між автомобілями, між автомобілями та містом і також будуть відсилатися в інші компанії, пов’язані з транспортом. Творці експерименту сподіваються, що постійна підключеність автомобілів до інтернету та обробка інформації від них дозволить більш ефективно організувати трафік на дорогах, повідомляє Autonews.
Для збирання інформації в Avis реалізували централізовану систему. До неї стікаються всі дані, які збираються автомобілями в ході експлуатації. У компанії говорять, що це дає можливість автоматизувати багато процесів, які сьогодні робляться вручну. Але компанія дивиться на перспективи впровадження такого рішення.
У компанії вважають підключеність автомобілів до однієї мережі та інтернету одним з блоків в побудові екосистеми безпілотного транспорту. Мало створити автомобіль, який здатний пересуватися самостійно, потрібно навчити керувати тисячами таких автомобілів. Індустрію контролю за безпілотним транспортом і хоче розвивати компанія. Раніше Avis вже уклала багаторічну угоду з Waymo. У розробника розростається парк безпілотників, і він звернувся в Avis, щоб та допомогла з керуванням.
«Ми не тільки вивчаємо можливість керувати власним парком автомобілів, ми хочемо поділитися нашою експертизою з іншими, — говорить CEO Avis Ларрі ДеШон. — Ми отримуємо багато інформації і уроків з наших тестів, це корисно, тому що ми збираємося надавати керування безпілотним автопарком як послугу».
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас