Інвестори в Bitcoin діють на свій страх і ризик - голова Банку Франції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інвестори в Bitcoin діють на свій страх і ризик - голова Банку Франції

Фінтех і Картки
424
Інвестори, що вкладають кошти в біткойн, роблять це виключно “на свій страх і ризик”, вважає голова Банку Франції Франсуа Віллеруа де Гало.
Виступаючи на конференції в Пекіні, Ф. Віллеруа де Гало заявив, що на його думку, “ні вартість біткойна, ні надмірна волатильність його курсу не мають економічного обгрунтування і не входять в зону чиєїсь відповідальності”.
“Банк Франції нагадує тим, хто інвестує в біткойн, що вони роблять це виключно на свій страх і ризик”, – цитує голову французького ЦБ газета Financial Times.
Курс біткойна, що становив близько $1000 на початку року, на цьому тижні піднімався до $11395, після чого впав нижче $9000. У п’ятницю біткойн торгується на рівні $10146,55, свідчать дані coindesk.com.
Швидке зростання курсу криптовалюти привертає все більше уваги до неї як роздрібних інвесторів, так і професіоналів.
Великі біржові оператори – Nasdaq, CME Group і CBOE Global Markets – планують запустити ф’ючерси на біткойн.
Тим часом Shinhan Bank, найбільший банк Південної Кореї за обсягом активів, оголосив про намір створити сховище біткойнів, де інвестори зможуть безпечно тримати криптовалюту.
Новий голова Банку міжнародних розрахунків (Bank of International Settlements, BIS) Агустін Карстенс, який обійняв цю посаду 1 грудня 2017 року, раніше на цьому тижні заявив в інтерв’ю агентству Bloomberg, що одним з його пріоритетів стане вивчення ринку криптовалют.
Швидке зростання курсу біткойна, “принаймні, повинно викликати запитання”, враховуючи, що криптовалюта не має державної підтримки і не є законним платіжним засобом, заявив А. Карстенс, який раніше очолював центробанк Мексики.
BIS приділить багато уваги “віртуальним активам, які називаються криптовалютами, але на нашу думку, не є валютами”, сказав А. Карстенс.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас