Мінфін пропонує розширити повноваження ДФС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін пропонує розширити повноваження ДФС

Казна та Політика
489
Робоча група при Міністерстві фінансів України розробила законопроект і проект указу щодо системи моніторингу критеріїв оцінки ризиків (СМКОР), якими передбачені додаткові повноваження Державної фіскальної служби (ДФС).
Згідно з повідомленням на сайті відомства, керівники головних управлінь ДФС можуть отримати право протягом доби після зупинки реєстрації податкової накладної самостійно відновити її на підставі критеріїв “реальності операції”, виходячи з інформації в базах ДФС.
До того ж ДФС отримає право вносити зміни до критеріїв ризиків з обов’язковим погодженням з Міністерством фінансів, щоб прискорити процес зміни роботи системи автоматичного блокування податкових накладних.
Експертна група при Мінфіні, до складу якої входять представники бізнес-асоціацій, виявила шість основних проблем через прогалини у імплементації СМКОР. Проекти зазначених документів покликані виключити ці недоробки, уточнює Мінфін. Зокрема, пропонується зобов’язати ДФС вимагати додаткову документацію тільки з обов’язковим зазначенням, якого саме документа не вистачило комісії для прийняття рішення про відновлення реєстрації, підкреслює відомство.
Для зменшення випадків зупинки реєстрації податкових накладних підприємств реального сектору пропонується встановити критерій “відсіканя” – податкове навантаження на рівні 2-3% замість нинішніх 5%.
Водночас платникам, яким відмовили в реєстрації податкової накладної в перші місяці роботи системи і які оскаржують рішення в адміністративному чи судовому порядку, Мінфін має намір надати право на повторний розгляд комісією ДФС раніше поданих документів, говориться в повідомленні Мінфіну.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас