Тайвань планує повністю перейти на електромобілі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тайвань планує повністю перейти на електромобілі

Світ
884
Міністр економіки Тайваню заявив, що регіон планує в найближчі роки повністю перейти на електромобілі. Першими на електротягу переведуть мотоцикли, які користуються великою популярністю у провінції, а за ними підуть автомобілі. Тайванські стартапи вже почали освоювати новий напрямок і розробляти електромотоцикли з розрахунком на майбутнє зростання ринку.
Про перехід на електрокари в найближчі роки оголосив міністр економіки Тайваню під час прес-конференції в Законодавчому юань Шен Жун-цзінь. Влада провінції вирішила взяти приклад з Франції і Великої Британії, які в 2040 році введуть заборону на продаж автомобілів з ДВЗ. Але, як пояснив Шень, Тайвань збирається перейти на електротранспорт не тільки заради поліпшення екології, але і для стимулювання економіки. «Ми використовуємо цю можливість для розвитку індустрії», — цитує міністра Nikkei Asian Review.
До 2030 року на електротягу перейдуть тайванський мотоцикли. За ними повинні послідувати автомобілі, хоча точні терміни переходу поки що не встановлені.
Тайванські стартапи вже почали випускати електробайки і електроскутери, і деякі навіть встигли домогтися успіху. Так, стартап Gogoro з 2011 року залучив майже $500 млн від інвесторів, а також запустив сервіс прокату електромопедів в декількох країнах. У травні компанія випустила електроскутер Gogoro 2 з максимальною швидкістю 90 км/год і запасом ходу 110 км. В листопаді інший тайванський стартап, Otto, представив компактний міський електромотоцикл з великим кольоровим дисплеєм і рамою, що налаштовується.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас