За 10 місяців ДФС виявила 3,5 тис. неофіційно працевлаштованих працівників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За 10 місяців ДФС виявила 3,5 тис. неофіційно працевлаштованих працівників

Фондовий ринок
257
Державна фіскальна служба (ДФС) виявила 3,5 тис. неофіційно працевлаштованих працівників за січень-жовтень 2017 року.
Про це йдеться в повідомленні служби.
Органами ДФС при перевірці суб’єктів господарювання, які виплачували заробітну плату та інші доходи фізичним особам, порушення податкового законодавства виявлено у 60% перевірених платників.
До бюджету донараховано понад 559 млн гривень податку на доходи фізичних осіб, близько 112 млн гривень єдиного внеску та понад 28 млн гривень військового збору.
Фахівці ДФС у складі робочих груп з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення, створених за ініціативою місцевих органів виконавчої влади, здійснювали обстеження виробничих, торгових приміщень юридичних і фізичних осіб, місць здійснення підприємницької діяльності, а також проводили роз’яснювальну роботу з роботодавцями.
Повідомляється, що за результатами цих заходів суб’єкти господарювання додатково уклали близько 34 тис. трудових угод зі своїми найманими працівниками.
Крім того, за результатами проведеної роз’яснювальної роботи з керівниками підприємств-боржників та застосування заходів контролю погашено заборгованість із заробітної плати в сумі 1 664 500 000 гривень, до бюджету надійшло 214 700 000 гривень податку на доходи фізичних осіб та 567 млн гривень єдиного внеску.
В органи прокуратури направлено матеріали щодо 40 юридичних осіб, які мали довготривалу заборгованість із виплати заробітної плати.
Для підвищення рівня сплати податку на доходи фізичних осіб у січні-жовтні 2017 року на засіданнях комісій та робочих групах при органах виконавчої влади заслухано близько 14,8 тис. роботодавців, які нараховують заробітну плату нижче законодавчо встановленого рівня.
В результаті 13,8 тис. роботодавців підвищили рівень заробітної плати, до бюджету додатково надійшло: податку на доходи фізичних осіб – 38,9 млн гривень, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування – 47,4 млн гривень, військового збору – майже 3,2 млн гривень.
Також до органів прокуратури спрямовано матеріали та відомості щодо 394 підприємств, де виплата заробітної плати проводилась у розмірах нижче законодавчо встановленої мінімальної заробітної плати.

Довідка Finance.ua:

  • За 9 місяців 2017 року ДФС в ході перевірки суб’єктів господарювання виявила 2,5 тис. працівників, що працювали неофіційно.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас