За останні два місяці в Google Play були виявлені 85 шкідливих програм — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За останні два місяці в Google Play були виявлені 85 шкідливих програм

Кримінал
538
«Лабораторія Касперського» попереджає про те, що зловмисники завантажують в Google Play десятки додатків, що крадуть дані користувачів для входу в соціальну мережу «ВКонтакте».
За останні два місяці в Google Play були виявлені 85 шкідливих програм, створених з метою полювання на облікові записи «ВКонтакте».
Найпопулярнішу з цих програм було встановлено більше мільйона разів, ще сім мали від 10 000 до 100 000 встановлень. Загалом від цих програм могли постраждати близько півтора мільйони власників Android-пристроїв.
Виявлені шкідливі програми в Google Play маскувалися під ігри та різні доповнення для «ВКонтакте», наприклад, для скачування музики або відстеження відвідувачів сторінки. Тому у користувачів не викликало підозр те, що програми запитували дані для входу в соціальну мережу.
Організатори атаки врахували географічну популярність «ВКонтакте». Шкідливі програми викрадали дані тільки на пристроях з певними мовами – російською, білоруською, українською, казахською, вірменською, азербайджанською, киргизькою, румунською, таджицькою і узбецькою.
Злочинці використовують украдену інформацію для розкрутки груп «ВКонтакте». Деякі жертви виявилися підписані на певні сторінки без власного відома.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас