ВПС США створюють центр для ведення війни в космосі і кіберпросторі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ВПС США створюють центр для ведення війни в космосі і кіберпросторі

Технології&Авто
557
ВПС США створюють «багатофункціональний командний центр» для отримання і обробки інформації, отриманої від супутників і наземних систем спостереження, який повинен підготувати збройні сили до відбиття нападу на суші, в повітрі, в космосі чи в кіберпросторі.
Нова ініціатива ВПС США, названа MDC2 і запропонована начальником штабу генералом Девідом Голдфайном, передбачає використання даних, зібраних на землі, в повітрі, в космосі і кіберпросторі, як зброї, тобто перетворення їх на корисні для командування відомості.
Роздроблені, фрагментовані дані затемнюють картину того, що відбувається. Інформація затримується і виявляється недоступною, коли вона потрібна. Ця ситуація турбує командування ВПС США, і для її вирішення на посаду директора з даних два місяці тому було призначено генерал-майора Кімберлі Крайдер. Зараз вона тісно співпрацює з Космічним командуванням ВПС США, щоб розробити архітектуру, що дозволяє найкращим чином аналізувати зібрані супутниками дані.
В результаті цих спільних зусиль повинен буде з’явитися «комбінований центр управління операціями» на військово-повітряній базі Нелліс в Неваді, який буде проводити випробування системи MDC2. Він повинен почати роботу з осені 2018 року, повідомляє Space News.
Як саме це має бути реалізовано — ще обговорюється, але в результаті у командування повинна з’явитися єдина картина всього того, що відбувається в реальному і цифровому просторі, що дозволяє приймати рішення швидко і на підставі повної картини того, що відбувається. «У мене немає відповіді. Я лише знаю, що нам потрібно проводити дослідження, експерименти і розробки цієї концепції, щоб все вийшло», — заявив бригадний генерал Ченс Зальцман, керівник проекту MDC2.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас